середа, 22 листопада 2017 16:30

Степан Полторак розповів про роль жінок в АТО

Степан Полторак розповів про роль жінок в АТО
Фото: euromaidanpress.com

За час ведення бойових дій на Донбасі близько 6 тис. жінок пройшли АТО. 3 з них загинули.

Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак під час виступу на першому Українському жіночому форумі, що відбувся сьогодні в Києві, повідомляє "Украінформ".

"Через горнило бойових дій пройшли шість тисяч жінок, 107 з них отримали державні нагороди, ще близько трьох тисяч удостоєні нагород Міністерства оборони та Генерального штабу", - підкреслив він.

Полторак зазначив, що в українській армії повинні бути створені рівні умови для жінок і чоловіків не тільки для проходження служби, а й в носінні форми і побутових умовах.

Міністр також додав, що хотів би бачити одним зі своїх заступників жінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Снайперок і гранатометниць пишуть швачками та кухарками"

Жіночий конгрес триватиме 2 дні – 22 та 23 листопада. У його рамках відбудуться дискусійні панелі з питань посилення політичної і громадської участі жінок у суспільстві.

Розробки нижньої білизни для жінок, які служать у збройних силах, у цьому році не буде. ЇЇ відклали на наступний рік через критику проекту та недостачу ресурсів. Про це розповів начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Степан Полторак розповів про роль жінок в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути