субота, 24 червня 2017 11:39

Старшину засудили за співпрацю з ДНР

Старшину засудили за співпрацю з ДНР
Фото: promin.cv.ua

Дзержинський міський суд Донецької області визнав винним в.о. командира взводу снайперів однієї з військових частин, який займався посібництвом бойовикам.

Старшина в березні 2016 року сприяв терористичній організації ДНР. В місті Дзержинськ Донецької області діяв з метою заподіяння шкоди обороноздатності України.

Засуджений неодноразово по телефону зв'язувався і зустрічався з бойовиком з позивним "Вітер". Обговорював перспективу переходу на бік противника. Передавав останньому інформацію про сили і засоби, місця знаходження військових підрозділів Збройних сил України для коригування артилерійського вогню по позиціях сил АТО. Віддав на тимчасово непідконтрольну територію тепловізор, повідомляє Інтерфакс.

Суд врахував всі обставини і засудив зловмисника до 9 років позбавлення волі з позбавленням військового звання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики почали день з мінометних обстрілів

Інформаторку терористичної організації ДНР затримали у Костянтинівці на Донеччині.

Жінка працювала лікарем, упродовж тривалого часу збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу і військової техніки сил антитерористичної операції. Отримані дані передавала своєму чоловіку – ватажку розвідпідрозділу незаконного збройного формування ДНР. Він приєднався до терористів у червні 2014 року. Брав участь у бойових зіткненнях із силами АТО, зокрема у районі Донецького аеропорту. Про це інформує прес-служба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Старшину засудили за співпрацю з ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути