пʼятниця, 23 червня 2017 10:18

Лікарка працювала інформатором ДНР

Лікарка працювала інформатором ДНР
Лікарка передавала дані про сили АТО своєму чоловікові - ватажку розвідпідрозділу одного з незаконних збройних формувань ДНР. Фото — прес-служба СБУ

Інформаторку терористичної організації ДНР затримали у Костянтинівці на Донеччині.

Жінка працювала лікарем, упродовж тривалого часу збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу і військової техніки сил антитерористичної операції. Отримані дані передавала своєму чоловіку – ватажку розвідпідрозділу незаконного збройного формування ДНР. Він приєднався до терористів у червні 2014 року. Брав участь у бойових зіткненнях із силами АТО, зокрема у районі Донецького аеропорту. Про це інформує прес-служба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі затримали інформатора бойовиків

"Проживаючи у підконтрольній Україні Костянтинівці, зловмисниця працювала в медичній установі і, на відміну від її "колег" на тимчасово окупованих територіях, отримувала непоганий заробіток. Натомість, незважаючи на професійний обов'язок медичного працівника та матеріальну забезпеченість, затримана самовіддано допомагала терористам вбивати та калічити українських воїнів", - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання жінки оперативники спецслужби вилучили планшет, флеш-накопичувачі та мобільні телефони із доказами передавання інформації представникам ДНР.

Затриманій повідомили про підозру. Вирішують питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області засудив до 3,5 року позбавлення волі місцеву жительку за інформування бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Лікарка працювала інформатором ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути