Ексклюзиви
пʼятниця, 07 лютого 2020 18:00

Станіслав Асєєв : "Один з обміняних катував полонених заради кайфу"

Станіслав Асєєв : "Один з обміняних катував полонених заради кайфу"
Станіслав Асєєв їхав до вільної України разом із своїм катом. Фото: Тиждень.ua

Бранці "підвалу ДНР" співпрацювали з бойовиками, щоб уникнути катувань.

"Вони могли бути з цивільних, могли мати такі самі "укропські" статті, як у мене, - шпигунство, екстремізм", - розповів звільнений журналіст Станіслав Асєєв в інтерв'ю для Тиждень.ua.

Одним із таких був Євген Бражников, якого теж звільнили за обміном. Він відбирав їжу, одяг. Іноді починав бити без будь-яких погоджень із росіянами.

"Просто, перебуваючи в камері, вони били й принижували людей, тому що їм це було в кайф", - каже Асєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик обізвав ветерана АТО ослом

Поплічник Бражникова, Олексій Кусков, 2017 року потрапив до України за процедурою обміну.

"Останній у листопаді 2017-го відбив мені нирку. Вони увірвалися в нашу камеру посеред ночі й переламали всіх. Я вже дав про це свідчення в Офісі генерального прокурора та в СБУ. Мою заяву зареєстрували, але жодної відповіді поки що не отримав. Мене не викликають на допити, не допитують як свідка. Абсолютна тиша. Я не знаю, чи вживаються якісь заходи щодо цих людей. Ще коли ми сиділи в "Ізоляції", один з ув'язнених запитував у Бражникова, чи розуміє той, що на нього чекає в Україні, якщо він піде на обмін? Той сказав, що багато знає, може багато що розповісти, тому буде корисним. Щойно нас вивезли на українську сторону, Бражникова стали бити просто в автобусі, й лише військові врятували його від самосуду", - розповів Станіслав.

Чотирьом громадянам України повідомили про підозру за фактами участі у незаконних збройних формуваннях ДНР та жорстокого поводження з військовополоненими.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, вони брали участь у проведенні так званого параду полонених в окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Асєєв : "Один з обміняних катував полонених заради кайфу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути