вівторок, 04 лютого 2020 16:19

Взялися за чотирьох терористів ДНР, які брали участь у "параді полонених"

Взялися за чотирьох терористів ДНР, які брали участь у "параді полонених"
Прибічникам ДНР загрожує від 8 до 15 років ув'язнення. Фото: argumentua.com

Чотирьом громадянам України повідомили про підозру за фактами участі у незаконних збройних формуваннях ДНР та жорстокого поводження з військовополоненими.

Про це повідомляє пресслужба офісу генпрокурора.

За версією слідства, вони брали участь у проведенні так званого параду полонених в окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

"Так 50 військовополонених вишикували у похідну колону та в супроводі озброєних гвинтівками осіб змусили рухатися центральною вулицею окупованого Донецька. Водночас під час руху вказаної колони військовополонені зазнавали образ, ударів та побоїв, чим принижувались їхні честь і гідність", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін "усіх на всіх": у ДНР передумали

Такі вчинки порушують Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, яка визначає гуманне поводження з ними, гарантує їх захист, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни). Їм загрожує ув'язнення терміном від 8 до 15 років.

Терористи ДНР торгують полоненими як живим товаром. Кожен їхній заручник має свою ціну.

Зараз ви читаєте новину «Взялися за чотирьох терористів ДНР, які брали участь у "параді полонених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути