четвер, 08 лютого 2018 16:02

Стало відомо, як держава забезпечить житлом усіх військових-контрактників

Стало відомо, як держава забезпечить житлом усіх військових-контрактників
Стало відомо, кому з військових держава відшкодовуватиме оренду житла. Фото: Front News International

Тепер держава виплачуватиме компенсації за наймання житла військовослужбовцям-контрактникам рядового, сержантського і старшинського складу.

Для реалізації закону потрібно 786 млн 690 тис. грн на рік, передає УНІАН.

"Відповідно до закону, військова частина у разі відсутності службового житла зобов'язана орендувати його для військовослужбовців, а також членів їхніх сімей або за їхнім бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) жилого приміщення", - йдеться у повідомленні.

У разі відсутності службового житла військовослужбовці-контрактники рядового, сержантського і старшинського складу, які служать і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися безкоштовно у пристосованих казармах військової частини, а сімейні - у гуртожитках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кого на Донбасі Москва частіше "балує грошима"

"Житлово-побутові умови в таких казармах повинні відповідати вимогам, що пред'являються до гуртожитків, призначених для проживання одиноких громадян. У разі відсутності можливості розміщення у казармах військової частини і сімейних гуртожитках, військова частина зобов'язана орендувати для військовослужбовців та членів їхніх сімей житло або за їхнім бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) житла", - зазначається.

Департамент фінансів Міністерства оборони України виявив низку недоліків у новій системі нарахування пенсій військовослужбовцям. За змінами, які запропонувало Міністерство соцполітики, військові, звільнені 2015 року, отримуватимуть пенсію на 15% нижче, ніж звільнені 2014-го з однаковими званнями і вислугою років.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як держава забезпечить житлом усіх військових-контрактників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути