вівторок, 31 грудня 2019 18:30

Штаб ВМС може переїхати в намети

Штаб Командування ВМС ЗС України може переїхати з приміщення Оперативне командування "Південь", де базується з 2014-го року, в намети на території недобудованого штабу.

Зараз розгортання наметового містечка під штаб ВМС розглядається як навчання, проте волонтери флоту кажуть, що рішення про виселення на підході, повідомляє 048.ua.

У 2016 році Міністерство оборони України прийняло рішення про початок реконструкції старих корпусів Одеського вищого артилерійського командно училища, яке було розформовано у 1993 році, під штаб Командування ВМС ЗС України.

Автор: 048.ua
  Наметове містечко штабу ВМС ЗСУ
Наметове містечко штабу ВМС ЗСУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці та румуни вивели бойові кораблі на Дунай

Роботи з проведення тендерів, а також контролю за виконанням робіт покладено на квартирно-експлуатаційний відділ м. Одеси Головне квартирно-експлуатаційне управління Збройних Сил України.

У 2017 році на реконструкцію та будівництво комплексу штабу було виділено 150 млн гривень та очікувалось, що впродовж 2 років у декілька етапів роботи будуть завершені. Проте через недобросовісність будівельників роботи декілька разів зупинялись і зі старим підрядником Міністерство оборони розірвало угоду, згодом зайшов новий, але і зараз тут роботи йдуть дуже повільно.

Автор: 048.ua
  Штаб ВМС під відкритим небом
Штаб ВМС під відкритим небом

Як результат страждають військові моряки, котрі не можуть заїхати у приміщення свого штабу та зараз вимушені займатися впорядкуванням території, розміщенням наметів, техніки та обладнання.

Також на фоні приведення управлінської ланки ЗСУ до структури НАТО, за якою кількість персоналу в ній буде зменшено, штаби Командувань ВМС ЗС України та ОК "Південь" будуть значно скорочені, і тому проблема розміщення в одному приміщенні двох командувань стояти не може.

Визволені з російського полону українські моряки пройшли курс реабілітації.

Вони повернулися до виконання своїх службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Штаб ВМС може переїхати в намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути