середа, 19 грудня 2018 10:59

США зробили заяву про воєнний стан в Україні

США зробили заяву про воєнний стан в Україні
Спецпредставник США Курт Волкер сподівається, що Україна не буде продовжувати військовий стан / фото: УНІАН

США підтримують прагнення України зміцнити боєздатність Збройних сил, але очікують, що військовий стан у низці областей країни не буде продовжено.

"Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності Збройних сил для відповіді на російську агресію", - заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

При цьому Волкер підкреслив, що важливо не продовжувати в часі дію воєнного стану і дотримуватися демократичних принципів.

Спецпредставник США також високо оцінив прийняття Верховною Радою закону про розмінування, а також підготовку законопроекту про закупівлі в оборонному секторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій розповів про зустріч із Волкером

Курт Волкер сказав, що для США є очевидним, що атака російських силовиків на українські кораблі поблизу Керченської протоки була абсолютно незаконною.

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер скасував зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим через російську агресію в Керченській протоці. Зустріч мала відбутися в грудні у Москві, повідомив Волкер під час відеоконференції.

Зараз ви читаєте новину «США зробили заяву про воєнний стан в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути