Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2018 10:28

Парубій розповів про зустріч із Волкером

Парубій розповів про зустріч із Волкером
Волкер запевнив, що США будуть підтримувати обороноздатність України. Фото: Цензор.НЕТ

Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч із спецпредставником США з питань України Куртом Волкером.

Про це спікер повідомив на засіданні парламенту 19 грудня.

"Учора я провів зустріч із спеціальним представником Державного департаменту США Куртом Волкером. Ми обговорили наслідки російської агресії в Керченській протоці. Я повідомив наших американських союзників, що ми не можемо дозволити Росії проголосити Азовське море своїм внутрішнім морем. І закликав Сполучені Штати Америки докласти максимум зусиль, щоб звільнити наших моряків із російського полону", - сказав Парубій.

Крім того, Парубій і Волкер говорили про підтримку США України, зокрема щодо новітнього озброєння для стримування російської агресії.

"За словами Курта Волкера, США мають намір підтримувати обороноздатність України. За кілька тижнів у Конгресі США будуть розглядати питання щодо надання наступних 125 мільйонів доларів військової допомоги для України", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер скасував зустріч із Сурковим

25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів про зустріч із Волкером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути