Ексклюзиви
четвер, 15 червня 2017 11:46

США "благословили" силове звільнення Донбасу - Жданов

   Україна має право сама вирішувати, яким способом звільняти свої території. В 2014 році колишній президент США Барак Обама саме акцентував на цьому увагу", - Олег Жданов.
Україна має право сама вирішувати, яким способом звільняти свої території. В 2014 році колишній президент США Барак Обама саме акцентував на цьому увагу", - Олег Жданов.

Заява держсекретаря США з приводу "гнучкості" щодо вирішення російсько-українського конфлікту фактично є "стусаном" для України і вказівкою на те, що проблему слід вирішувати всіма можливими способами, не виключаючи силовий варіант.

Про це розповів "Обозревателю" військовий експерт Олег Жданов.

"Американці чітко і ясно дали зрозуміти, що фразу" Мінським угодами немає альтернативи "треба прибрати з лексикону президента Порошенко. Вони дали не просто посил, це майже стусан. Вони сказали: "Вирішуйте питання! "Мінськ" - це не догма. Є мільйон способів для вирішення питань ". Фактично вони ховають "Мінськ". Вони кажуть: вирішуйте! Хочете самі, хочете з Москвою, але не сидить, склавши руки", - переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Донбасу каються і просять вигнати російських військових

Жданов додав, що американці говорили: Україна має право сама вирішувати, яким способом звільняти свої території. 2014 року колишній президент США Барак Обама саме акцентував на цьому увагу.

У цьому контексті експерт звернув увагу на дві заяви: заяву Рекса Тіллерсона і заяву секретаря РНБО України Олександра Турчинова "про те, що війну треба назвати війною, територію - окупованою, а Росію - агресором". "Ця заява після доповнення Тіллерсона утворює один пазл: якщо ми не хочемо розмовляти з Л/ДНР, ми називаємо Росію агресором і стороною-відповідачем".

"Тоді ДНР і ЛНР виявляються за рамками переговорів, ні при чому, і з'являється країна-агресор, яка напала на нас, яка анексувала частину території і окупувала частину території. І ми з ними ведемо: перший варіант - переговори, другий варіант - звільняємо свої території силовим шляхом", - заявив Олег Жданов.

На сьогодні постало питання запровадження воєнного стану на окремих територіях Донбасу. Про це сказав народний депутат з "Блоку Петра Порошенка", член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник. "Нині гостро постає питання не тільки протидії, а й реалізації проактивної дії української армії зі звільнення окупованої території, а отже нам необхідно змінювати правовий режим окупованої території", - сказав він. В режимі АТО є свої проблеми, потрібна оперативна діяльність Генштабу у відповідях на обстріли з боку бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «США "благословили" силове звільнення Донбасу - Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути