вівторок, 13 червня 2017 15:26

У Порошенка заговорили про воєнний стан

У Порошенка заговорили про воєнний стан
"Нам треба якийсь системний автоматичний режим – введення воєнного стану на окремо взятій території" - нардеп з БПП Іван Вінник. Фото: УНІАН

На сьогодні постало питання запровадження воєнного стану на окремих територіях Донбасу.

Про це сказав народний депутат з "Блоку Петра Порошенка", член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, повідомляє УНН.

"Нині гостро постає питання не тільки протидії, а й реалізації проактивної дії української армії зі звільнення окупованої території, а отже нам необхідно змінювати правовий режим окупованої території", - сказав він.

В режимі АТО є свої проблеми, потрібна оперативна діяльність Генштабу у відповідях на обстріли з боку бойовиків, зауважив він.

"У таких умовах режим проведення АТО, який де-факто є режимом ручного управління ведення бойових дій проти терористів, вже не працює. Нам треба якийсь системний автоматичний режим – введення воєнного стану на окремо взятій території", - заявив Вінник.

Чинний закон про правовий режим воєнного стану дозволяє це зробити, додав нардеп.

"В таких умовах військовослужбовці зобов'язані автоматично, без відповідного наказу вчиняти відповідні дії на відсіч агресії, враховуючи застосування зброї, не тільки стрілецької, а й артилеристської", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уночі загинув військовий ЗСУ

13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка заговорили про воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути