пʼятниця, 27 грудня 2019 15:30

Справа Шеремета: суд залишив Грищенко у в'язниці

Справа Шеремета: суд залишив Грищенко у в'язниці
Інну Грищенко не відпустили з-під варти. Фото: "Цензор"

Ветеранку Інну Грищенко "Пуму" суд залишив під вартою.

Її підозрюють в замаху на бізнесмена з Івано-Франківщини у липні 2018 році, повідомляє "Громадське".

Під його автомобіль підклали вибуховий пристрій. На ньому знайшл ДНК "Пуми". Голос Грищенко був присутній у телефонних розмовах, які оприлюднили в МВС у справі вбивства Павла Шеремета.

Прокуратура просила продовжити арешт підозрюваній. Заявила про ризики втечі Грищенко, перешкоджанні слідству, тиску на потерпілих та свідків, знищенню речових доказів.

Прокурори заявили, що чоловік Інни Владислав Грищенко передавав дружині записки із настановами. Він також затриманий та перебуває під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: дитячого кардіохірурга залишили під вартою

Захист наголошував на тому, що факт наявності волосся підозрюваної на вибуховому пристрої не свідчить про те, що вона його закладала. Адвокат зазначив на необхідності медичного обстеження Інни Грищенко. У неї є неповнолітня донька, яка фактично лишилася сиротою.

Підозрювана назвала справу тиском на волонтерів та добровольців.

"Я так розумію для себе, що йде якась підтасовка фактів для того щоб створити групу. Тому що, коли вже є такий резонанс, його треба підтримувати, щоб не вляпатися, даруйте, в сортир", - сказала підозрювана.

13 грудня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю 41-річному Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь. Перших двох арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. За місяць до цього взяли під варту подружжя добровольців, ветеранів війни 40-річну Інну та 41-річного Владислава Грищенків. Їх підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" 44-річного Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: суд залишив Грищенко у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути