вівторок, 24 грудня 2019 16:53

Справа Шеремета: дитячого кардіохірурга залишили під вартою

Справа Шеремета: дитячого кардіохірурга залишили під вартою
Підозрювану в справі Шеремета Юліяю Кузьменко залишили під вартою. Фото: pravda.com.ua

Апеляційний суд залишив під вартою дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко, яку підозрюють у підриві авто журналіста Павла Шеремета.

Засідання тривало понад 3 години. Захист Юлії Кузьменко спростував кожен пункт обвинувачення. Просила змінити запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт або ж відпустити на поруки. Оскільки Юлія не має наміру переховуватися та готова до співпраці зі слідством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою

"Директор кардіоцентру так просив відпустити Юлію з можливістю оперувати, адже її чекають хворі на серце дітки, але... Поручителі просили, ми всі, але кар'єрний ріст Авакова дорожчий за справедливість. Коли від розпачу почав плакати Влад Добош, адвокат, який як лев бився з суддями і прокурорами, наводив беззаперечні докази невинуватості Юлі, малював на дошці, аби візуально донести, якщо на слух не доходить, що Юля непричетна - у мене защімило серце", - розповів волонтер Назар Приходько.

Однак суд не задовольнив клопотання захисту і підтримав позицію прокуратури.

13 грудня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи музиканту й добровольцю 41-річному Андрієві Антоненку, дитячому кардіохірургу й волонтерці 40-річній Юлії Кузьменко та військовій медсестрі 26-річній Яні Дугарь. Перших двох арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. За місяць до цього взяли під варту подружжя добровольців, ветеранів війни 40-річну Інну та 41-річного Владислава Грищенків. Їх підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" 44-річного Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: дитячого кардіохірурга залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути