Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 16:17

Справа МН17: адвокатам бойовиків відмовили в альтернативному розслідуванні

Справа МН17: адвокатам бойовиків відмовили в альтернативному розслідуванні
Розкидані тіла загиблих пасажирів літаку Malaysia Airlines рейсу MH17. Фото: Униан

Адвокатам, що захищають підозрюваних у збитті 2014 року літака Malaysia Airlines рейсу MH17 відмовили в розслідуванні альтернативних сценаріїв причин авіакатастрофи.

Міжнародне розслідування та родини жертв дійшли висновку, що літак збили саме росіяни, повідомляє Reuters.

Уряд Нідерландів покладає відповідальність за трагедію на Росію, проте там відкидають звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертва теракту в туалеті побила адвоката російського бойовика

Судді запевняють – отримали багато запитів від адвокатів бойовиків, проте запізно.

"У захисту немає необмежених прав на те, щоб просити про додаткові розслідування. Суд повинен домогтися того, щоб розгляд справи проводився без затягування часу", - заявив суддя.

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, збили 17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області, на підконтрольній бойовикам території, коли вже тривала російська агресія проти України. Загинули всі 298 осіб - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. Серед них було 80 дітей, 3 із яких - немовлята.

Міжнародна група криміналістів (J.I.T.), створена для розслідування трагедії малайзійського літака, визнала, що літак був збитий російським ЗРК "Бук", привезеним із РФ в Україну незадовго до трагедії. Розслідувачі впевнені, що управління ракетною установкою здійснювалося російськими фахівцями або бойовиками під їхнім керівництвом.

У Нідерландах у судовому комплексі "Схіпхол" поновлюються слухання в справі про катастрофу. Слухання проходять за відсутності всіх 4 обвинувачених: росіян Пулатова, Гіркіна (Стрєлкова), Дубинського та українця Леоніда Харченка.

Зараз ви читаєте новину «Справа МН17: адвокатам бойовиків відмовили в альтернативному розслідуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути