пʼятниця, 31 травня 2019 17:05

Справа MH17: прем'єр Малайзії вирішив, що Росія нікого не збивала

Справа MH17: прем'єр Малайзії вирішив, що Росія нікого не збивала
Прем'єр Малайзії вирішив, що Росія невинна у справі MH17. Фото: nv.ua

Глава уряду Малайзії Махатхір Мохамад, який виступає за розвиток торговельно-економічних відносин із Росією, заявив, що не вірить у провину РФ за збитий над Донбасом Боїнг MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Мохамад визнав, що лайнер був збитий російською ракетою, проте заявив, що Міжнародна слідча група нібито не встановила, хто саме її випустив, пише Malai Mail.

"Вони звинувачують Росію. Але де докази? Ми знаємо, що ракета, яка збила літак, була російської моделі. Але її могли також зробити і в Україні. Потрібні беззаперечні докази, щоб показати, що постріл здійснили росіяни. Це могли бути бойовики в Україні або український уряд. Тому що у них є такі ж ракети", - заявив Махатхір Мохамад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Нідерландів обговорив із Зеленським катастрофу MH17

Слова прем'єра Малайзії суперечать офіційній доповіді, представленій 24 травня 2018-го в Нідерландах.

Згідно з документом, слідство встановило не тільки походження ракети, яка збила Боїнг, але і те, що ЗРК "Бук", із якого її випустили, належить 53 бригаді протиповітряної оборони ЗС РФ, дислокованої в Курську.

Ще одним аргументом на користь того, що РФ не могла збити пасажирський лайнер, на думку Мохамада, є те, що росіяни "військовий народ" і дуже "дисциплінований".

"Не думаю, що сторона з таким високим рівнем дисципліни відповідальна за запуск ракети", - каже прем'єр Малайзії.

Нідерланди та Австралія ведуть переговори з Росією щодо відповідальності за збиття Boeing рейсу MH17 у небі над Україною влітку 2014-го року. У справі є прогрес, повідомили на спільній прес-конференції в Сіднеї представники обох урядів, передає Голос Америки.

Зараз ви читаєте новину «Справа MH17: прем'єр Малайзії вирішив, що Росія нікого не збивала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути