четвер, 28 березня 2019 07:36

Катастрофа МН17: повідомили про прогрес у справі

Катастрофа МН17: повідомили про прогрес у справі
Нідерланди та Австралія ведуть переговори з Росією щодо відповідальності за збиття Boeing рейсу MH17 в небі над Україною. Фото - ТСН

Нідерланди та Австралія ведуть переговори з Росією щодо відповідальності за збиття Boeing рейсу MH17 в небі над Україною влітку 2014-го року.

У справі є прогрес, повідомили на спільній прес-конференції в Сіднеї представники обох урядів, передає Голос Америки.

"Цього місяця відбулись повторні переговори щодо притягнення до відповідальності на державному рівні між Австралією, Нідерландами та Росією. Я також підтверджую, що Австралія залишається потужним прихильником Нідерландів у кримінальному переслідуванні винних осіб на національному рівні", - заявила Меріс Пейн, міністр закордонних справ Австралії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі жертв катастрофи літака MH17 будуть позиватися проти Росії до Європейського суду

При цьому міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок наголосив, що сторони зараз не можуть повідомити подробиці щодо переговорів.

"Конфіденційність тут дуже важлива. Але я можу сказати, що ми залишаємося відданими досягненню правди, справедливості та підзвітності", - відзначив Блок.

Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсу MH17 з Амстердама до Куала-Лумпуру був збитий над територією контрольованою російськими силами у липні 2014-го року. Уряди Австралії та Голландії за результатами розслідування поклали відповідальність за збиття літака на Росію. Там готові вести переговори щодо питання про визнання відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17: повідомили про прогрес у справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути