Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2021 04:40

Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник над Луганщиною

Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник над Луганщиною
Місія ОБСЄ не змогла повернути свій дрон. Фото: Телеграф

Спостерігачі місії ОБСЄ втратили контроль над БПЛА малого радіуса дії поблизу Перевальська, що на окупованій Луганській області.

"10 листопада члени патруля Місії перебували на південно-східній околиці н. п. Перевальськ (непідконтрольний урядові, 38 км на захід від Луганська) для здійснення польоту БПЛА СММ малого радіуса дії, про який повідомлялося заздалегідь. З 10:13 до 10:17 апарат зазнавав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння), після чого спостерігачі втратили контроль над його просторовим положенням", - йдеться у звіті місії ОБСЄ, опублікованому 11 листопада 2021 року.

Команда Місії не змогла повернути літальний апарат, після чого залишила цей район.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі окупанти скинули з дрона боєприпас на позиції ЗСУ - ОБСЄ

Пересування спострігачів ОБСЄ знову обмежували, зокрема на двох блокпостах збройних формувань РФ у Донецькій області, а також у межах і поблизу ділянок розведення в районах Станиці Луганської та Золотого в Луганській області.

Упродовж 10 листопад, російські окупанти на Донбасі п'ять разів порушили режим припинення вогню.

Втрат серед українських військових немає, звітує штаб ООС. На всі обстріли окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь з дозволеної Мінськими домовленостями зброї.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник над Луганщиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути