вівторок, 02 червня 2020 12:32

Спіймали поплічника терориста Бєзлєра, який знущався з військовополонених

Спіймали поплічника терориста Бєзлєра, який знущався з військовополонених
На Донбасі спіймали терориста з банди "Бєса". Фото: Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ виявили в районі проведення операції Об'єднаних сил колишнього бойовика з так званої групи Бєзлєра, який брав участь у катуваннях українських військових та мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини.

За даними оперативників та слідчих органів безпеки, 2014 року житель Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Бєзлєра ("Бєса"). У терористів останній відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою.

За завданням "Бєса" бойовик був присутній на допитах та брав участь у знущаннях з військовополонених та заручників, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського управління з боротьби з оргзлочинністю міліції. Вибиті "зізнання" він фіксував на камеру та розміщував на сайтах так званих ЛДНР і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох за одного: українські оборонці помстилися бойовикам

Застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, бойовик принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи.

2015 року з початком кримінальних розборок за перерозподіл сфер впливу між угрупованнями бойовиків він злякався за своє життя й утік на мирну територію України.

Нещодавно силовики виявили зловмисника в Маріуполі. Свідки подій 2014 року в Горлівці впізнали в ньому підручного Бєзлєра. Під час обшуків за місцем проживання терориста вилучено матеріали, які долучено до доказової бази справи.

Йому повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації. Терористу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії.

На окупованій Донеччині бойовик зґвалтував та вбив місцеву жительку.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали поплічника терориста Бєзлєра, який знущався з військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути