Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2022 13:39

Спіймали бойовика, який стріляв в українців із гранатомета

Спіймали бойовика, який стріляв в українців із гранатомета
Чоловік втік від бойовиків та переховувався. Фото: СБУ

У Луганській області контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього бойовика.

Він обстрілював українські позиції з автоматичного гранатомета АГС-17, передає СБУ.

"Встановлено, що зловмисник проходив бойову підготовку під керівництвом військових інструкторів з РФ на полігоні поблизу тимчасово непідконтрольного українській владі міста Лутугине", - йдеться в повідомленні.

Затриманий виявився жителем Лисичанська. Його вже притягували до кримінальної відповідальності. У січні 2015 року чоловік добровільно долучився до бойовиків. Отримав від них зброю та військову форму російського зразка.

Затриманий пройшов курс вогневої підготовки. Його призначили гранатометником одного з незаконних збройних формувань. Він активно брав участь у бойових діях проти українських військ у районі Станиці Луганської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного з ватажків банди "Восток" засудили до 10 років

У зловмисника стався конфлікт з ватажками бойовиків. Ті знущалися з підлеглих, вимагали в них гроші. Чоловік втік від бойовиків і переховувався.

Затриманому повідомили про підозру. Йому обирають запобіжний захід. Перевіряють інформація щодо його причетності до інших тяжких злочинів.

Контррозвідка СБУ в Донецькій області виявила й затримала учасницю терористичного угруповання "Пятнашка". Затримана брала активну участь у бойових діях проти українських військ.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали бойовика, який стріляв в українців із гранатомета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути