Ексклюзиви
субота, 01 березня 2014 07:00

Сьогодні в Донецьку сепаратисти спробують розіграти кримський сценарій
13

Фото: Фото і відео: Тетяна ЗАРОВНА

У Донецькій області нагнітається істерія з приводу загрози фашизму, стають все більш агресивними прихильники федералізації. Представники так званого народного ополчення несуть цілодобове чергування біля пам'ятника Леніну. Вони вимагають від керівників області невизнання нової центральної влади.

У суботу Східний фронт та інші подібні організації планують провести мітинги у великих містах Донеччини на підтримку автономії Південного Сходу України. А бюджетників змушують йти на суботній мітинг на захист губернатора Андрія Шишацького, якого сепаратисти вже оголосили "бандерівцем". Багато хто з цих людей побоюються за своє здоров'я. Тим більше, що в п'ятницю під час сесії міськради самі ж регіонали закликали населення не виходити на масові акції, щоб не опинитися втягнутим у заворушення.

Донецькі чиновники вже фактично визнали нову владу. Бігборди, що прославляють "Беркут", вони замінили банерами , в яких виражається співчуття постраждалим в Києві землякам. У той же час на цих банерах правоохоронців, які отримали травми, прирівняли з убитими майданівцями.

У четвер кілька десятків людей у Красноармійську (Донецька область) зайняли будівлю міськради і оголосили про створення Народної ради. У Донецьку захоплення ОДА не чекають, але зміцнення вікон і дверей в будівлю ОДА триває.

Активісти євромайдану в Донецьку чекають від "Правого сектору" роз'яснення своєї позиції щодо планів на Південному Сході країни. Як зазначають прихильники донецького євромайдан ув поширеному зверненні, "риторика влади на місцях, безпосередньо в Донецьку, досі залишається нагнітаючою. Активізувався ряд організацій, дії яких носять проросійські сепаратистські настрої. 1 березня будуть проходити масові заходи на підтримку сепаратистських сил Сімферополя і Севастополя. Також існує ймовірність, що під час цих мітингів у Донецьку може бути розіграний сценарій, який спостерігається в Криму", - відзначають активісти Євромайдану.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Донецьку сепаратисти спробують розіграти кримський сценарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути