понеділок, 03 жовтня 2022 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій

Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій
Українські військові показали, як змінилась ситуація на фронті в Україні за місяць. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Успішні дії Збройних сил України не лише не зупинилися на Харківській області, але й поступово перекинулися на Луганщину та Донецьку область.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опублікував 3 жовтня інтерактивну мапу контрнаступу ЗСУ за останній місяць.

"Коротко, як пройшов місяць на фронті", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: показали свіжі карти бойових дій

На мапі показано, якими темпами ЗСУ звільняли Ізюм і Куп'янськ Харківської області, а також Лиман Краматорського району Донецької області.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

27 вересня ЗСУ підняли прапор України у деокупованому Куп'янську Харківської області. 16 вересня місто повністю звільнили, вибивши окупантів із лівобережної частини міста. Воно було важливим логістичним вузлом для росіян.

11 вересня стало відомо, що бійці Збройних сил України контролюють центр міста Ізюм на Харківщині і підняли над будівлею міськради українські прапори.

Поразки Росії на Харківщині та в Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.

Зараз ви читаєте новину «Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути