пʼятниця, 28 квітня 2023 06:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Що зараз відбувається на фронті: ЗСУ повідомили останні новини

Що зараз відбувається на фронті: ЗСУ повідомили останні новини
Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 429-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Агресор не полишає намірів щодо окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 28 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби здійснив понад 65 атак на зазначених ділянках фронту. Усі вони були відбиті підрозділами Сил оборони.

"В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, наші воїни мужньо тримають оборону. На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. До того ж, протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Богданівки. На Мар'їнському напрямку протягом минулої доби нашими захисниками були відбиті атаки противника в районах населених пунктів Красногорівка та Мар'їнка", – йдеться у повідомленні.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне та Первомайське Донецької області, успіху не мав. На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всіх областях оголошували повітряну тривогу: росіяни обстріляли багатоповерхку, є загиблі

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, активно застосовував безпілотники для коригування вогню артилерії. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Діброва та Серебрянського лісництва.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Загарбники продовжують зазнавати втрат, зокрема, і небойових.

"У одному із підрозділів противника, що перебуває у Мелітопольському районі Запорізької області, внаслідок отруєння через вживання невідомої речовини 24 квітня померли 20 загарбників", – звітує Генштаб.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника.

Водночас нашими захисниками було збито шість ворожих дронів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, район зосередження живої сили противника, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та два артилерійських підрозділи.

Готуючись до можливого контрнаступу України, окупанти могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту.

Ситуація у Луганській та Харківській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Що зараз відбувається на фронті: ЗСУ повідомили останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути