Ексклюзиви
субота, 15 жовтня 2022 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: свіжі карти боїв від ISW на 15 жовтня
3

Збройні сили України продовжують контрнаступ на північному сході Харківської області. Зокрема, українські війська завдали наземних ударів у районі Куп'янська і просунулись на 20 км на схід від міста.

Водночас ЗСУ продовжують атакувати вздовж лінії Першотравневе – Кислівка, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"14 жовтня українські війська вели контрнаступальну операцію на північному сході Харківщини. Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська здійснили наземні удари в районі Куп'янська. Росіяни тим часом здійснили обмежені наземні атаки, щоб відновити втрачені позиції на захід від Кремінної на північному сході Донецької області. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російську атаку поблизу Тернів, за 16 км на північний захід від Кремінної", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі ‒ гарні новини з фронту від Генштабу

ЗСУ проводять контратаки на схід від Куп'янська
Фото: understandingwar.org
ЗСУ проводять контратаки на схід від Куп'янська
Окупанти занепокоєні ударами по тилах на Донеччині

Тривають в районі лінії Терни – Торське. Російський воєнний блогер, на якого посилаються американські аналітики, стверджує, що 208-й російський козачий полк веде бої поблизу Тернів. Уздовж лінії Сватове – Кремінна зосереджено від 35 до 45 тис. українських військових, які постійно ведуть розвідку в напрямку Кремінної, додали в ISW.

Агресор на фронті продовжує зосереджувати зусилля на спробах виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні захоплених районів Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об'єктах країни. Для своїх злочинів противник продовжує використовувати крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: свіжі карти боїв від ISW на 15 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути