Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2022 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Що буде з мобілізацією в Україні після Нового року: у ЗСУ відповіли

Що буде з мобілізацією в Україні після Нового року: у ЗСУ відповіли
У ЗСУ підкреслили, що мобілізація – це дуже складна система. І просто так Україна не може призвати більше людей сьогодні, ніж завтра. Фото: УНІАН

В Україні знизилися показники кількості людей, яких призивають по мобілізації.

Водночас жодного посилення призову після Нового року не планується. Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач на брифінгу 19 грудня, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що мобілізацію в Україні оголосили указом президента ще 24 лютого. При цьому навіть від початку війни не було жодних "хвиль мобілізації".

"На першому етапі більше людей призвали, потім темпи постійно знижувалися, зараз вони на набагато нижчому рівні ніж на початку", – сказав Горбач.

Він зазначив, що кількість людей, яких призивають по мобілізації, залежать від обстановки на фронті.

За його словами, всі показники за кількістю особового складу є плановими, вони прораховуються Генеральним штабом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков чітко відповів, чи потрібна нова хвиля мобілізації

"Говорити, що після Нового року буде чергова хвиля не можна. Всі фактори, які впливають, давно враховані. І той фактор, що в Росії пройшла мобілізація і по заявках призвано від 200 до 300 тисяч громадян, все давно врахована. Зараз ми працюємо відповідно за планом і ніяких хвиль не передбачається", - додав він.

Горбач підкреслив, що мобілізація в Україні проходить постійно та планово.

"Ми як до Нового року призиваємо, так будемо призивати і після Нового року. Можливо, будуть якісь корегування в планах, але наперед все прораховано", – сказав він.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала можливість нової хвилі мобілізації. Сказала, що ЗСУ потребують ротації тих солдатів, які захищають нашу країну з початку повномасштабного російського вторгнення.

Пізніше уточнила, що продовження мобілізації в Україні залежить від перебігу бойових дій, і будь-які прогнози щодо цього питання некоректні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що потреби у новій хвилі мобілізації в Україні немає. Однак українське військо потребує більше озброєння.

16 листопада Верховна Рада знову продовжила дію воєнного стану і мобілізації на 90 днів – до 19 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з мобілізацією в Україні після Нового року: у ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути