Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 08:07

Снайпер окупантів підстрелив воїна ЗСУ

Снайпер окупантів підстрелив  воїна ЗСУ
Снайпер окупантів підстрелив воїна ЗСУ. Пораненого терміново евакуювали до лікарні. Фото: facebook.com/pressjfo.new

Протягом минулої доби, 17 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню.

Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення, повідомили в штабі ООС.

Ворог обстрілював Новолуганське, Піски, Зайцеве, Опитне, Новотошківське, Причепилівку та Авдіївку. Гатили в бік наших позицій із мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

"Пораненого воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров'я захисника задовільний. На обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь", - кажуть у штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики наростили обстріли, гатили із заборонених калібрів

Українська сторона СЦКК повідомляє про провокаційний обстріл з житлових кварталів населених пунктів на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, увечері 17 травня, найманці обстріляли позицій Збройних сил України в районі Пісків із мінометів калібру 82 та 120 мм із житлових кварталів Донецька. Міномети поставили на майданчиках у житловій забудові біля міської клінічної лікарні №21. Метою дій проросійських найманців було спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь. Традиційно, обстріли з боку окупантів супроводжувалися інтенсивними інформаційними "вкидами".

Станом ранок 18 травня порушення режиму припинення вогню не зафіксовано. Бойових втрат серед українських військових немає.

Збройні формування РФ вдарили по Катеринівці із реактивного піхотного вогнемету. Такий вид зброї дозволяє вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а у місці вибуху – заряд бойової частини підривається, формуючи вогняну хмару об'ємом 120 куб м. Такі вогнемети знаходяться на озброєнні російської армії та застосовувалися у ході першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Снайпер окупантів підстрелив воїна ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути