четвер, 22 березня 2018 17:56

"Скоїли суїцид після полону" - генерал шокував історіями бійців АТО

"Скоїли суїцид після полону" - генерал шокував історіями бійців АТО
За 4 роки АТО 518 бійців наклали на себе руки. Деякі з них до цього були в полоні у проросійських терористів. Фото ілюстративне

Багато бійців АТО, які наклали на себе руки, отримали психічну травму після полону у бойовиків.

Про це "Надзвичайним новинам" розповів Віктор Ягун, колишній заступник глави СБУ, генерал-майор.

"Вони використовують нелюдські методи допитів - і електрику, і просто побиття, застосовують серйозні тортури. Є люди, які скоїли суїцид після полону. їх звільнили, але вони вже не змогли адаптуватися. Дуже багато є фактів того, що їх обробили спеціальними психологічними методами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 518 бійців АТО скоїли самогубства

Я вже неодноразово піднімав питання про створення підрозділу, який би займався проблемами психологічної реабілітації колишніх в'язнів терористів", - сказав генерал-майор.

18 березня у власній квартирі в Миколаєві застрелився льотчик — герой АТО 29-річний Владислав Волошин. Він - колишній пілот штурмовика Су-25 Миколаївської бригади тактичної авіації №299. З армії звільнився в січні цього року. Виконував обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

Зараз ви читаєте новину «"Скоїли суїцид після полону" - генерал шокував історіями бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути