середа, 23 серпня 2017 14:23

"Шкільне" перемир'я може стати реальним миром - Геращенко

"Шкільне" перемир'я може стати реальним миром - Геращенко
Ірина Геращенко повідомила, що вперше є спільна публічна заява нормандської четвірки щодо перемир'я. Фото: Гордон

На сьогодні заплановане засідання тристоронньої контактної групи у Мінську. Політики мають прийняти нове рішення про перемир'я. Після недотримання "хлібного" перемир'я планують ухвалити заборону обстрілів, щоб учні розпочали навчання в школах. Цього разу мир може бути реальнішим.

Про це у Facebook заявила Ірина Геращенко, представник президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Важливо, що сьогоднішні зустрічі в Мінську відбуваються одразу після телефонної конференціі в нормандському форматі. Вперше є спільна публічна заява четвірки щодо перемир'я. Адже досьогодні рішення про перемир'я підтримували українська сторона і наші європейські партнери, але жодного разу президент РФ Путін не зробив публічної заяви, що РФ докладе зусиль для припинення кровопролиття на Донбасі", - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли закінчиться війна, Україна нічого не зможе пред'явити Росії - Кравчук про наслідки АТО

Вона визнає, що попередні угоди про мир не мали успіху.

"Так, це буде вже 11-та заява про перемир'я за ці складні роки. На жаль, жодне з них не протрималося й кількох днів. Але все ж знижувалися рівень напруження і ескалації, а кожне врятоване життя варте того, аби домовлятися", - додала представник президента.

Наступного місяця президент України Петро Порошенко презентує ідею введення миротворців на Донбас на сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «"Шкільне" перемир'я може стати реальним миром - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути