пʼятниця, 18 травня 2018 16:52

Скільки утримують заручників на окупованому Донбасі: назвали цифру

Скільки утримують заручників на окупованому Донбасі: назвали цифру
На окупованому Донбасі утримують близько 100 українських заручників. Фото: Reuters

Зараз на окупованих територіях залишається близько 100 заручників.

Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією парламенту Великої Британії та Північної Ірландії.

Ще 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

"Упродовж останніх трьох років нам вдалося звільнити сотні заручників, багатьох із них незаконно утримували на окупованому Донбасі більш ніж три роки. Зараз на окупованих територіях залишається близько 100 заручників, близько 300 осіб, які вважаються зниклими безвісти. Більш ніж 60 політичних в'язнів незаконно утримують у в'язницях Російської Федерації, серед яких українці та кримські татари", - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов оголосив голодування

19 травня о 16:00 виходь на Майдан Незалежності, де збираються родичі українських військовополонених на марш "Свободу захисникам України".

"Вимагаємо від місії "Червоного хреста", місії ОБСЄ та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель забезпечити виконання міжнародних норм з боку Росії відносно українських військовополонених", - йдеться у їх заяві.

Зараз ви читаєте новину «Скільки утримують заручників на окупованому Донбасі: назвали цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути