вівторок, 11 травня 2021 10:49

Скільки танків і гармат стягнули в Донецьк і Луганськ на парад

Скільки танків і гармат стягнули в Донецьк і Луганськ на парад
Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. Фото: novosti.dn.ua

Військова техніка на "парадах", які пройшли 9 травня в окупованих росіянами Донецьку та Луганську, була в порушення Мінських домовленостей.

Про це заявили у звіті Моніторингової місії ОБСЄ від 10 травня.

"Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення: шість танків, 11 протитанкових гармат, 40 гаубиць, 12 реактивних систем залпового вогню, три зенітні ракетні комплекси та три протитанкові ракетні комплекси в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей, а саме під час "військового параду" в житловому кварталі Донецька та на території аеродрому біля населенного пункту Переможне, що за 19 км на південь від Луганська", - йдеться у звіті.

За межами виділених місць зберігання озброєння місія ОБСЄ також виявила 24 танки, чотири міномети та 10 зенітних ракетних комплексів на території того ж аеродрому під Луганськом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли про ситуацію на передовій

На Донбасі затримали представника ДНР, який намагався провести розвідку на місцевості на лінії зіткнення. Він визнав свою причетність до незаконних угруповань. Затриманий бойовик - уродженець Горлівки на Донеччині. Його завдання полягало в отриманні інформації про розташування, сили й засоби українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Скільки танків і гармат стягнули в Донецьк і Луганськ на парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути