Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2022 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки маріупольців вірять окупантам: радник мера назвав цифру

Скільки маріупольців вірять окупантам: радник мера назвав цифру
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що зараз із міста практично нереально виїхати. ФОТО: скріншот

Окупантам у Маріуполі вірять не більш як 10% нинішніх жителів. Стільки ж росіянам довіряли і до масованих бомбардувань та захоплення міста.

Жителі Маріуполя зараз опинилися в пастці: місто закрите і люди з нього не можуть вирватися в Україну і навіть держави Європи. В основному вони не довіряють нікому та називають себе "патріотами Маріуполя", розповів 24 каналу радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

"Більшість нинішнього населення не є проросійським. Ці люди просто стали заручниками обставин, а російська пропаганда їх постійно "бомбардує". Я думаю, що настрої в Маріуполі будуть дуже сильно змінюватися. Ми це вже власне спостерігаємо й бачимо, що люди намагаються бастувати, відновлювати свої права перед окупантами", – зазначив радник мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі можуть мобілізувати до 10 тис. осіб

Влітку росіяни ще не знали, як на це реагувати і намагалися переконувати людей. Зараз же із населенням "ніхто не панькається", зауважив Андрющенко.

"Якщо хтось іде гучно скаржитися, то там дуже швидко з'являється Росгвардія, яка не соромиться заходів з переконання людей "сидіти вдома". Основна мета росіян – дуже швидко зрозуміти, хто є організатором бунтів. Далі ця людина опиняється в застінках, де її звинувачують у "тероризмі" та "співпраці з українськими спецслужбами", – сказав Петро Андрющенко.

За такими обвинуваченнями людина отримує 10-15 років і просто зникає, зауважив радник мера.

"Ми це бачили. На лівобережжі щонайменше дві людини такі є. Вони зникли, а перед цим організовували збір підписів, щоб окупанти бодай почали помічати їхній будинок", – сказав Петро Андрющенко

Український співак Олександр Кривошапко розповів, як його родичам вдалося покинути обложений російськими окупантами Маріуполь. Зуміли врятуватися майже всі його рідні крім бабусі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки маріупольців вірять окупантам: радник мера назвав цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути