Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2019 11:56

Скільки людей загинуло від мін на Донбасі - статистика

Скільки людей загинуло від мін на Донбасі - статистика
Місцеве населення попереджають про замінування територій. Фото з відкритих джерел.

За період збройного конфлікту на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 людей, які не були в складі збройних сил. Ще 1528 - зазнали поранень.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, на Донбасі замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів. Розмінування може тривати десятиліттями.

"Постійні обстріли з боку незаконних збройних формувань ускладнюють ситуацію", - зазначив Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник бригади аеророзвідників підірвався на Донбасі

Він зауважив, що першочерговим завданням є попередження місцевого населення про забруднення мінами території, маркування цих територій, проведення навчання для дітей, і молоді в навчальних закладах.

Цьогоріч на такі заходи держава вперше виділила цільове фінансування в розмірі 5 млн гривень,. Розпорядником цих коштів є МінТОТ, повідомив Черниш.

Унаслідок обстрілів в зоні бойових дій на Донбасі за минулу добу один військовий отримав поранення. Водночас ЗСУ знищили одного окупанта. Про це інформують у штабі Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Скільки людей загинуло від мін на Донбасі - статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути