Ексклюзиви
неділя, 03 грудня 2017 09:42

Ситуація в зоні АТО загострюється: бойовики гатять із забороненої зброї

Ситуація в зоні АТО загострюється: бойовики гатять із забороненої зброї
Бойовики 30 разів порушили режим тиші Фото: fakty.ictv.ua

Ситуація у районі АТО ускладнилася. Російсько-окупаційні війська відновили обстріли позицій українських сил з важкої артилерії.

За минулу добу окупанти 30 разів порушили режим припинення вогню, найчастіше за темної пори доби. На луганському напрямку на кількох ділянках лінії зіткнення ворог застосував озброєння, яке давно мало б бути відведене. Поранено трьох українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОРЛО заговорили про обмін полоненими

"Найгарячіше було на Світлодарській дузі. Окупанти випустили понад 20 снарядів із артилерії калібру 152-мм поблизу Новолуганського. Біля цього населеного пункту, а також неподалік Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Золотого, Попасної та Новотошківського противник інтенсивно обстрілював наші оборонні укріплення із мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

На донецькому напрямку епіцентром протистояння стало Приазов'я.

"Зокрема, поблизу Водяного і Широкиного ворог впродовж декількох годин вів вогонь зі 122-мм артилерії та мінометів різних калібрів. Наші позиції біля Талаківки противник обстріляв із 120-мм мінометів, а неподалік Павлополя і Гнутового – з піхотного озброєння. Ще на світанку із протитанкового ракетного комплексу окупанти вели вогонь біля Опитного".

Уздовж усієї лінії зіткнення бойовики випустили по українських опорних пунктах не менше 200 снарядів та мін.

Минулої доби відновилися обстріли прифронтових населених пунктів. Під вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї потрапили житлові квартали у Водяному, Авдіївці та Верхньоторецькому. Поранень зазнала 31-річна жінка.

Учора, 2 грудня, вранці біля Попасної на Луганщині від кульового поранення загинув Володимир Мальцев, 1983 року народження. Служив у 54-й бригаді.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в зоні АТО загострюється: бойовики гатять із забороненої зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути