середа, 26 квітня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація складна" – командувач спецвійськами ЗСУ відвідав Бахмут
3

Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко відвідав Бахмут
Фото: t.me/ukr_sof
Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко відвідав Бахмут
Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко відвідав Бахмут

Командувач Сил спеціальних операцій (ССО), бригадний генерал Віктор Хоренко відвідав Бахмут в Донецькій області.

Військовий ознайомився з поточною ситуацією у місті та поспілкувався з воїнами підрозділів ССО, повідомила пресслужба командування вранці 26 квітня.

Хоренко оцінив ситуацію у місті-фортеці як складну. Наголосив на важливості роботи груп спеціального призначення під час оборони Бахмуту і відзначив професійність операторів ССО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зник під Бахмутом екс-футболіст донецького "Шахтаря"

"Дійсно ситуація у Бахмуті складна. Проте хто, як не ви знаєте, що треба робити і як діяти у поточних умовах. Ваша робота тут вкотре доводить, що ССО - це насамперед перевага якості над кількістю", – сказав Хоренко воїнам.

Як зазначається, вже тривалий час ССО "в повному обсязі" виконують завдання з оборони Бахмута, що залишається найгарячішою точкою фронту.

"Попри перевагу ворога і масовані атаки, спрямовані на знищення міських кварталів, оператори ССО завдають противнику ударів на ключових ділянках. Нищать його особовий склад та виконують низку інших завдань, перешкоджаючи просуванню російських військ", – йдеться в повідомленні.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов'янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація складна" – командувач спецвійськами ЗСУ відвідав Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути