Ексклюзиви
субота, 01 червня 2024 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті станом на 1 червня: ключове з денного зведення Генштабу

Ситуація на фронті станом на 1 червня: ключове з денного зведення Генштабу
ЗСУ дають відсіч окупантам. Фото: Генштаб

З початку доби найбільше ворог атакував на Покровському та Курахівському напрямках.

Також підвищена активність противника спостерігається на Сіверському напрямку. Наші воїни жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку. Про це вдень 1 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

Продовжує російський агресор вести підступний вогонь з артилерії по прикордонню Чернігівської та Сумської областей. З території російської федерації ворог обстріляв Стару Миколаївку, Студенок та Стару Гуту.

Також російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. З напрямку Бєлгорода ворог наніс удар однією КАБ по Вовчанську та трьома КАБами по Липцях.

Також двома КАБАми окупанти вдарили по Боровій на Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Україні 53 ракети та 47 ударних дронів - деталі нічної атаки

На Лиманському напрямку російські загарбники не полишають спроб покращити положення в районах Торського та Терн. Ворог наніс удари двома КАБами по Лиману, ще одну КАБ запустив по Щуровому та двічі бив КАБАми по Пісках Радківських. На даному напрямку українські захисники відбили дві атаки, одна ще триває поблизу Торського.

Активізувався російських агресор на Сіверському напрямку. На даний час тут триває шість бойових зіткнень в районах Івано-Дар'ївки та Роздолівки. Один ворожий штурм наші захисники відбили поблизу Виїмки.

Двічі загарбники спробували атакувати на Краматорському напрямку, біля Нового та Кліщіївки. Обидві спроби були невдалими. Підрозділи Сил оборони контролюють обстановку.

На Покровському напрямку сьогодні найвища інтенсивність атак ворога. Загальна кількість бойових дій з початку доби тут зросла до 14. Поблизу Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новоселівки Першої, та Невельського українські воїни відбили вже шість атак. Ще вісім тривають в районах Євгенівки, Сокола та Яснобродівки. Ситуація напружена, але контрольована.

Тривають бої на Курахівському напрямку. Від початку доби підрозділи Сил оборони відбили вже 10 штурмових дій ворога неподалік Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки, Парасковіївки та Водяного. Ще два боєзіткнення тривають поблизу Костянтинівки та Водяного.

Ворог атакує за підтримки авіації на Времівському напрямку. 10 НАРів застосували російські окупанти по району Старомайорського. Там ще триває боєзіткнення.

Ще 16 ударів некерованими авіаційними ракетами російські війська нанесли по П'ятихатках на Оріхівському напрямку.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Аналітики підтверджують, що російські війська із початку 2024 року захопили близько 752 квадратних кілометрів української території.

Зокрема, за попередніми оцінками, російські війська захопили близько 516 квадратних кілометрів у період з 1 січня 2024 року по 29 квітня 2024 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті станом на 1 червня: ключове з денного зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути