вівторок, 20 липня 2021 04:51

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ за вихідні нарахувала більше 700 обстрілів

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ за вихідні нарахувала більше 700 обстрілів
ОБСЄ відзвітувала про кількість обстрілів на Донбасі. Фото: Укрінформ

Організація з безпеки і співробітництва в Європі повідомляє про 741 порушення режиму припинення вогню в ці вихідні дні на Донбасі.

Найбільше обстрілів і вибухів спостерігачі зафіксували в Донецькій області, йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

На вихідних, з 16 по 18 липня в Донецькій області ОБСЄ зафіксували 608 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 64 вибухи. Помічено 11 розривів боєприпасів, 9 вибухів в повітрі, 10 пострілів і 34 вибуху невизначеного походження.

Найбільше порушень зафіксовано в районі Майорську в ніч з 16 на 17 липня і з 17 на 18 липня. Там зафіксували численні вибухи.

У Луганській області в той же період спостерігачі зафіксували 133 порушення, в тому числі 21 вибух невизначеного походження.

Більшість порушень сталося на ділянці розведення в районі н. п. Золоте і біля нього в ніч з 16 на 17 липня. Там зафіксували численні вибухи. У Попасній - постріли з великокаліберних кулеметів, а в окупованих Кадіївці і Первомайську зафіксували вибухи і черги з невизначеної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не згадав Росію у дописі про катастрофу MH17

Окупаційна влада РФ критично обмежила постачання питної води населенню ОРДЛО, що в спеку може вплинути на сильне погіршення якості води, - нерівномірна подача води призводить до застою, появі бактерій і поширенню інфекцій.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі: ОБСЄ за вихідні нарахувала більше 700 обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути