четвер, 30 вересня 2021 08:28

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ не фіксувала стільки порушень з липня 2020 року

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ не фіксувала стільки порушень з липня 2020 року
За останні два тижні свободу пересування спостерігачів обмежували 39 разів. Фото: Reuters

Ситуація на Донбасі погіршилася та є нестабільною в області безпеки.

Зафіксували найбільше порушень з літа минулого року, заявив після зустрічей ТКГ та її робочих груп спецпредставник головуючого в ОБСЄ в Україні, громадянин Фінляндії Мікко Кіннунен, передає сайт ОБСЄ.

"У вересні в середньому реєстрували понад 250 порушень режиму припинення вогню на день. Особливу занепокоєність викликає велика кількість жертв серед цивільного населення в результаті обстрілів і стрілянини. Цифри у вересні 2021 року досягли найвищого показника з липня 2020 року", - йдеться у заяві.

Спостерігачі ОБСЄ не можуть повноцінно працювати через заборони пересування на непідконтрольних Україні територіях. За останні два тижні свободу пересування спостерігачів обмежували 31 раз в ОРДО, двічі у підконтрольних уряду районах та шість разів в ОРЛО.

"Іншою перешкодою для роботи СММ є триваючі обстріли БПЛА місії та глушіння їх сигналу", - зазначили в ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зірвала засідання ОБСЄ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дозволив військовим у зоні бойових дій на Донбасі знову стріляти у відповідь у бойовиків РФ без погодження з керівництвом. Залужний наказом позбавив військових потреби заповнювати зайву документацію. Командирам дозволили застосовувати все доступне озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі: ОБСЄ не фіксувала стільки порушень з липня 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути