субота, 04 листопада 2017 09:30

Широкине і Бердянське вивели із "сірої зони"

Широкине і Бердянське вивели із "сірої зони"
Фото: відкриті джерела

Президент Петро Порошенко затвердив виведення сіл Широкине і Бердянське з "сірої зони" (зони демілітаризації) на Донбасі. Відповідний указ він підписав 3 листопада 2017 року, повідомляє сайт глави держави.

В указі йдеться про утворення військово-цивільної адміністрації у цих населених пунктах. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Село Широкине 6 липня 2015 року ввійшло в 30-км демілітаризовану зону за рішенням учасників переговорів Контактної групи. Тоді учасники Мінських угод домовилися про виведення з Широкиного українських військових і підтримуваних Росією бойовиків ДНР і ЛНР на відстань 15 км від населеного пункту.

Також у селі за підсумками переговорів повинні були встановити спостережний пункт ОБСЄ. В кінці липня місія ОБСЄ покинула населений пункт через поранення спостерігачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 обстрілів і троє поранених — як минула доба в АТО

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Широкине і Бердянське вивели із "сірої зони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути