Ексклюзиви
четвер, 02 травня 2019 09:57

Сили ООС повернули під контроль 3 населені пункти

Сили ООС повернули під контроль 3 населені пункти
Сили ООС створюють умови для життя цивільних громадян, наголосив Наєв. Фото: politeka.net

Протягом року Об'єднані сили повернули під контроль України 24 км2 території Донбасу.

Про це повідомив командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв у зверненні з нагоди першої річниці дії операції.

"Серед наших найбільших досягнень, у першу чергу, слід відзначити примушення ворога до зменшення інтенсивності вогню та, у наслідок цього, зменшення кількості втрат із нашого боку. А також зниження рівня злочинності у регіоні, будівництво мостів, сприяння у будівництві доріг і лікарень, створення належних умов для життя цивільного населення.

Так, з початку операції Об'єднаних сил, не порушуючи Мінських домовленостей, повернуто під контроль біля 24 квадратних кілометри території, у тому числі 3 населені пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми). Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4576,7 гектарів. Знищено 52655 вибухонебезпечних предметів. Відновлено 1 тисячу гектарів територій, які вже використовуються у господарських цілях. Вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кілограми вибухівки, більше 300 тисяч боєприпасів. На користь держави вилучено матеріальні цінності, які використовувались у незаконний спосіб, вартістю близько 274 мільйонів гривень", — повідомив Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі триває довше за Першу світову

30 квітня 2018-го президент Петро Порошенко підписав укази, якими змінив формат оборонних дій на Донбасі з антитерористичної операції на операцію Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Сили ООС повернули під контроль 3 населені пункти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути