середа, 27 березня 2024 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: головне з вечірнього зведення Генштабу

Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: головне з вечірнього зведення Генштабу
Підрозділами ракетних військ завдано ураження важливому об'єкту росіян. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 49 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, одному засобу протиповітряної оборони, одній станції РЕБ та ще одному важливому об'єкту противника. Про це ввечері 27 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав сім ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші обʼєкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили селище Тоненьке на Донеччині, ситуація гостра - Бутусов

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито чотири атаки в районах населених пунктів Іванівське, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито дві атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, три рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Куп'янському та Херсонському напрямках протягом доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російські окупанти просунулися поблизу бурелому на схід від Тернів та поблизу Бахмута.

На опублікованих 25 березня кадрах зафіксовано удар українського HIMARS бомбою малого діаметра наземного запуску по російському центру управління безпілотниками поблизу Чорнянки Херсонської області, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Українські та російські сили здійснили незначне просування вздовж лінії Куп'янськ-Кремінна. Геолокаційні кадри за 24 березня свідчать, що українські сили відновили обмежені позиції у північній Синьківці.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони знищили важливий об'єкт росіян: головне з вечірнього зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути