Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2023 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони просунулися на одному з напрямків – ISW

Збройні сили України успішно продовжують наступ на захід Запорізької області.

Наші воїни просуваються вздовж лінії російських укріплень, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри від 5 вересня свідчать, що росіяни завдають ударів по українських позиціях на північний захід і захід від Роботиного. Це вказує на те, що ЗСУ просунулися в район поблизу населеного пункту, про контроль якого заявляли окупанти", – йдеться в повідомленні.

Додаткові геолокаційні кадри від 5 вересня показують, що українські сили також просунулися на південь від Роботиного та на північний захід від Вербового, що приблизно в 10 км на схід від Роботиного.

"Дані геолокації українських сил на північний захід від Вербового свідчать, що ЗСУ просунулися вздовж лінії російських укріплень. Українські військові також підтвердили, що ЗСУ досягли успіху на напрямках Роботине-Новопрокопівка, південніше Оріхова", – сказано в свіжому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти пограбували завод у Токмаку і готуються до втечі – ЦНС

5 вересня Сили оборони вели наступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Просунулися в районі Бахмута, на західному кордоні Донецької та східної Запорізької областей, а також на західній частині Запорізької області, додали в Інституті вивчення війни.

Автор: understandingwar.org
  ЗСУ просунулися на південь від Роботиного
ЗСУ просунулися на південь від Роботиного

Збройні сили України досягли успіхів на Запорізькому напрямку та намагаються використати їх для ширшого прориву та виходу на так званий сухопутний коридор між Росією та окупованим Кримом.

Українські війська пробили складну лінію оборони загарбників біля села Роботиного.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони просунулися на одному з напрямків – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути