Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2019 21:24

СБУ затримала сепаратиста, який хотів отримати український паспорт

СБУ затримала сепаратиста, який хотів отримати український паспорт
Чоловік долучився до лав сепаратистів у 2015 році. Фото: СБУ

В Донецькій області співробітники СБУ затримали сепаратиста, який хотів оформити внутрішній і закордонний паспорти України.

"Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році житель Краматорська вступив до лав терористичної організації "ДНР". Зловмисник "служив" автоматником у складі 5-ї ОМБр "ДНР", бандформуванні П'ятнашка і так званому козацькому 11-му батальйоні "ЛНР", - повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік також збирав інформацію про чисельність, дислокацію і маршрути пересування українських військових.

Сепаратиста затримали під час його перебування в родичів на підконтрольній українській владі території, куди він прибув для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за статтею про створення терористичної групи чи організації. Зараз чоловік знаходиться під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок ЛНР запропонував Зеленському поговорити про мир

На Донбасі від початку доби бойовики 5 разів обстріляли українські позиції. Окупанти застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала сепаратиста, який хотів отримати український паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути