понеділок, 24 січня 2022 12:40

СБУ затримала бойовика, який ішов по українську пенсію

СБУ затримала бойовика, який ішов по українську пенсію
Затриманий займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд. Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ затримала в Луганській області колишнього бойовика ЛНР, який намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.

Він брав участь у бойових діях проти українських військ у районах Луганська і траси Бахмутка, повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила понад 20 дипломатів-розвідників РФ і сотні диверсантів

Затриманий - місцевий житель, який приєднався до бойовиків у травні 2015 року. Там він обслуговував ворожу техніку та облаштовував фортифікаційні споруди.

Залишив угруповання через конфлікт із ватажками, які обклали "даниною" підлеглих. Потім переховувався на окупованій території Луганщини.

Затриманому повідомили про підозру за статтею "Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань". Слідство перевіряє його причетність до скоєння інших тяжких злочинів.

Маріупольський суд на 11 років відправив до в'язниці бойовика з групи Ігоря Безлера - Віктора Міхеда. Його визнали винним у пособництві в жорстокому поводженні з військовополоненими. Брав участь у допитах і тортурах полонених українських військовослужбовців і цивільних. Знімав те, що відбувається, на відео, примушував ув'язнених до робіт. Також створював і розповсюджував пропагандистські матеріали бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала бойовика, який ішов по українську пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути