середа, 12 січня 2022 10:56

Трьох бойовиків заочно засудили до ув'язнення
3

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України трьох бойовиків заочно засудили до дев'яти, 10 та 11 років позбавлення волі
Фото: СБУ
Вони впродовж 2014-2018 років протидіяли українській армії, керували діями терористів, інструктували їх і вербували новобранців
Зараз двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Третій перебуває в Росії

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України трьох бойовиків заочно засудили до дев'яти, 10 та 11 років позбавлення волі.

Вони впродовж 2014-2018 років протидіяли українській армії, керували діями терористів, інструктували їх і вербували новобранців, повідомляє СБУ.

Один із засуджених - мешканець Черкащини, тривалий час проживав на території Росії. На початку війни приєднався до терористичного угруповання "Призрак". Був там снайпером, вів прицільний вогонь у бійців ЗСУ. Також був кулеметником та інструктором тактики бойових дій.

Інший бойовик з 2015-го командував батальйоном "4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу" так званої народної міліції ЛНР. Керував найманцями й вербував нових людей.

Встановили особу водія-навідника ворожого танкового батальйону. Він із 2018 року брав участь у боях в районі Донецької та Луганської областей. Найманець обстрілював позиції українських військових і брав участь у захопленні міста Дебальцева й прилеглих до нього сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного з ватажків банди "Восток" засудили до 10 років

Зараз двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Третій перебуває в Росії. Злочинців оголосили в розшук.

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 10 років позбавлення волі учасника терористичної організації ДНР. Ідеться про уродженця Донецька. Він у липні 2014 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування "Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Трьох бойовиків заочно засудили до ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути