субота, 23 листопада 2019 19:08

СБУ заблокувала постачання в Україну вугілля з окупованого Донбасу

СБУ заблокувала постачання в Україну вугілля з окупованого Донбасу
СБУ викрила схему незаконного постачання в Україну вугілля з ОРДЛО. Фото: ATR

СБУ блокувала масштабний механізм фінансування терористів ЛНР та ДНР через незаконний видобуток на окупованих територіях вугілля та подальшого його постачання до України та Європи.

"Оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки зареєстрували в Україні низку комерційних структур. Через них ділки постачали на підконтрольну територію України продукцію, видобуту на захоплених членами незаконних збройних формувань українських вугільних об'єднань, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей. Так звані податки вони вносили до бюджетів псевдореспублік", - повідомляє прес-служба СБУ.

В Україну продукція надходила, як нібито видобута на території Росії. Надалі ділки за підробленими документами реалізовували вугілля українським ТЕЦ та до країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООС: ліквідовано 9 окупантів, 10 померло від поранень

Слідчі оголосили одному з учасників нелегального бізнесу про підозру у вчиненні злочину за статтею 258-5 "Фінансування тероризму". Наразі здійснюються заходи щодо притягнення інших фігурантів справи до кримінальної відповідальності.

На одному з блокпостів у Луганській обл. співробітники поліції під час перевірки документів виявили 48-річного жителя м. Ровеньки, який в 2014 році став найманцем ЛНР. Чоловік приїхав на підконтрольну українській владі територію для заміни паспорта.

Зараз ви читаєте новину «СБУ заблокувала постачання в Україну вугілля з окупованого Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути