понеділок, 19 серпня 2019 17:51

СБУ схопила бойовика, який втік з ДНР

СБУ схопила бойовика, який втік з ДНР
СБУ затримала колишнього бойовика на місці тимчасового проживання в Запорізькій області, де він переховувався у своїх родичів.

Служба безпеки України затримала в Запорізькій області бойовика, який брав участь у захопленні Слов'янська. З окупованих територій зловмисник втік у липні 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба СБУ на офіційній сторінці у Facebook.

"У 2017 році так звані правоохоронні органи ДНР оголосили бойовика в розшук за розбій. З кінця липня 2019 року чоловік переховувався у родичів на території Запорізької області, де і був затриманий представниками СБУ", — ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командира бойовиків викрали з дому

За даними Служби безпеки, до квітня 2014 року чоловік відбував термін в одній із в'язниць Донецької області за скоєння тяжкого злочину. Звільнився в обмін на вступ до лав бойовиків. У Слов'янську приєднався до терористичної групи під керівництвом Гіркіна (Стрєлкова).

"Перебуваючи на посаді стрілка, він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов'янська, постачанні з Росії на територію Донецької області зброї та боєприпасів, виконував завдання з коригування артилерійських обстрілів сил антитерористичної операції, а також зі зброєю в руках протистояв Збройним Силам України. Згодом бойовик перейшов до терористичного підрозділу "Бойові коти" 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції ДНР", — повідомляють в СБУ.

Наразі проти колишнього бойовика порушили кримінальне провадження за статтею 258-3 про створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з імовірністю конфіскації майна.

Російський полковник Федеральної служби безпеки Ігор Гіркін на псевдо "Стрєлков" є першим із 4-х головних підозрюваних у збитті малайзійського Боїнга. Його й ще трьох бойовиків оголосили в міжнародний розшук. Суд над підозрюваними призначили на 9 березня 2020 року в окружному суді Гааги.

Зараз ви читаєте новину «СБУ схопила бойовика, який втік з ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути