Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 11:46

СБУ припинила контрабанду до окупованих територій на десятки мільйонів гривень

СБУ припинила контрабанду до окупованих територій на десятки мільйонів гривень
СБУ заблокувала схему незаконної поставки продукції до ОРДЛО на десятки мільйонів гривень. Фото: ssu.gov.ua

Низка компаній за схемою "прихованого транзиту" відвантажувала на адреси підставних іноземних фірм сільгосппродукцію, товари легкої та харчової промисловості, підакцизну продукцію й побутову хімію, які після перетину державного кордону незаконно потрапляли до тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

За попередньою інформацію, через цю нелегальну схему було експортовано товарів на понад 32 млн грн, повідомляє пресслужба СБУ.

Збори та податки з реалізованої продукції сплачували на користь ЛДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдумі прокоментували можливість входження ЛДНР до складу РФ

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи, а також в офісах і на складах експортерів вилучено комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію, чорнові записи з даними про нелегальний транзит товарів.

Слідчі дії для встановлення всіх фігурантів незаконної оборудки тривають у рамках кримінального провадження щодо сприяння діяльності терористичної організації.

Раніше СБУ припинила у Харківській області діяльність злочинної групи, що займалася виготовленням підроблених дипломів про вищу освіту для ДНР.

Зараз ви читаєте новину «СБУ припинила контрабанду до окупованих територій на десятки мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути