понеділок, 10 грудня 2018 09:15

СБУ пояснила, чому не пропустила митрополита російської церкви через лінію розмежування

СБУ пояснила, чому не пропустила митрополита російської церкви через лінію розмежування
Російського митрополита Іларіона не пустили в Україну. Фото: obozrevatel.com

Служба безпеки не пропустила через лінію розмежування митрополита Донецького і Маріупольського Російської православної церкви в Україні Іларіона. Його електронну перепустку анулювали 7 грудня.

Про це повідомила прес-служба Донецької єпархії УПЦ МП.

"9 грудня представники влади України не дозволили правлячому архієрею Донецько-Маріупольської єпархії Української православної церкви (МП) Іларіону, митрополиту Донецькому і Маріупольському перетнути лінію розмежування в офіційному пункті пропуску - КПВВ "Новотроїцьке", - йдеться у повідомленні.

Митрополит їхав із окупованого Донецька на службу до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря, що у селі Нікольське Волноваського району на Донеччині. Там планувалась молитва з архієреями УПЦ на честь свята ікони Божої Матері "Знамення" 10 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інтер" отримав нагороди від Російської церкви

У єпархії додали, що працівник СБУ назвав причиною відмови у перетині пункту пропуску "особливим розпорядженням із Києва". Але 8 грудня митрополит нібито вільно перетнув пункт пропуску, повертаючись до окупованого Донецька з Києво-Печерської Лаври після засідання Синоду УПЦ.

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило звинуватив українську владу та церковників у "служінні пітьмі". Він заявив, що створення в Україні єдиної помісної церкви - це дії зла.

Зараз ви читаєте новину «СБУ пояснила, чому не пропустила митрополита російської церкви через лінію розмежування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути