пʼятниця, 07 грудня 2018 14:52

"Інтер" отримав нагороди від Російської церкви

Автор: news.church
  Працівники телеканалу "Інтер" отримали нагороди від Російської церкви
Працівники телеканалу "Інтер" отримали нагороди від Російської церкви

Керівництво та співробітники телеканалу "Інтер", який звинувачують у проросійській позиції, отримали нагороди від Російської церкви в Україні за "працю на ниві духовного просвітництва".

Ордени преподобного Нестора Літописця І ступеня, медалі святого рівноапостольного князя Володимира та грамоти предстоятеля Російської церкви в Україні їм вручили 6 грудня у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє прес-служба Російської церкви.

Церемонію нагородження очолив намісник Києво-Печерської лаври митрополит вишгородський і чорнобильський Павло.

Він передав вітання керівництву й співробітникам телеканалу "Інтер" від блаженнішого митрополита Онуфрія.

"Ви словом проповіді можете наставити людей на шлях, який веде до Бога. Сьогодні телебачення є практично рівноапостольним служінням, і від вас залежить безпосередньо, яку інформацію отримують люди. І коли ви приносите в серця людей мир і спокій, то це є тим засобом, який гасить полум'я ненависті та ворожнечі", - сказав владика.

Він нагадав, що щосуботи о 8:30 в ефірі "Інтера" виходить звернення блаженнішого митрополита київського й усієї України Онуфрія до вірян — "Слово предстоятеля".

У День хрещення Русі "Інтер" щороку транслює молебень із Володимирської гірки, Велику хресну ходу та Божественну літургію з Києво-Печерської Лаври, на Різдво й Великдень — урочисті богослужіння та сходження Благодатного вогню в Єрусалимі, а також показує інтерв'ю з церковниками.

Цьогоріч телеканал "Інтер" підготував документальний проект "Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття" і представив документальний фільм "Від Різдва до Хрещення", знятий на Святій Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онуфрій протистоятиме томосу з телеефіру

Предстоятелю Російської церкви в Україні Онуфрію пояснили, чому надають автокефалію українській церкві. Листа із переліком причин і закликом брати участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня надіслав Вселенський патріарх Варфоломій ще 12 жовтня.

Київська митрополія завжди належала юрисдикції Константинопольської церкви, однак Синод російської церкви в односторонньому порядку спочатку 1448-го відсік себе від канонічного авторитету.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" отримав нагороди від Російської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути