середа, 03 січня 2018 12:52

Савченко запропонувала міняти полонених під "джентельменську обіцянку" терористів ОРДЛО

Савченко запропонувала міняти полонених під "джентельменську обіцянку" терористів ОРДЛО
Савченко запропонувала власний варіант обміну полоненими. Фото: rus.delfi.

Зараз неможливий обмін полоненими між РФ і Україною через заяви російського президента про те, що "політв'язні" країн не прив'язані до Мінських домовленостей.

Про це заявила позафракційний народний депутат Надія Савченко, в інтерв'ю для "Московского комсомольца".

"Обмін "всіх на всіх" йде в рамках Мінського процесу і, до речі, всі "наші" росіяни включені в списки ЛНР і ДНР", - сказала вона.

За її словами, українській стороні в цій ситуації потрібно намагатися пов'язати ці два процеси або піти на прямі обміни.

"Того ж Руслана Гаджиєва і Віктора Агєєва на, наприклад, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка через поганий стан їхнього здоров'я. Можна піти по шляху якоїсь передвиборчої амністії для українців у Росії та амністії для росіян у нас. Або передачі "третій стороні" - в ОРДЛО, під "джентельментську" обіцянку подальшого звільнення наших у Росії. Але тут є великий ризик, що хтось когось знову надурить", - додала депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Катували і кричали "русский мир" - полонений терористів розповів про тортури

Крім того, вона зауважила, що треба розробити механізм звільнення всіх українців, що сидять у тюрмах Російської Федерації.

"Найкраще для нас - обміняти на них громадян Росії. Останніх у нас до трьох десятків, з яких 14 - підтверджених МЗС Росії. Наших українців у Росії враховуючи кримських татар, у списку більше шістдесяти. З них 25 осіб заарештовано ще в 2014 році і сидять четвертий рік", - додала вона.

27 грудня відбувся обмін полоненими між офіційним Києвом і представниками ДНР і ЛНР. Загалом звільнили 74 українців. Натомість з боку України передали 238 громадян.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак повідомив, що наступний обмін полоненими може відбутися за кілька місяців - до президентських виборів у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Савченко запропонувала міняти полонених під "джентельменську обіцянку" терористів ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути