середа, 09 серпня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шанс на прорив: касетні боєприпаси живлять контрнаступ ЗСУ

Шанс на прорив: касетні боєприпаси живлять контрнаступ ЗСУ
Касетні боєприпаси дали українським військовим шанс на прорив. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Касетні боєприпаси, які Києву передали Сполучені Штати Америки, надали імпульс контрнаступу Збройних сил України.

Це озброєння уражає більшу площу, ніж звичайні артилерійські снаряди, завдає ударів по скупченнях російської піхоти, групах транспортних засобів та інших цілях, розчищаючи шлях для просування наземних військ, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на українських військових.

"Тепер українські війська вважають, що в них є шанс на прорив. Попри те, що касетні снаряди дають ЗСУ певну перевагу на фронті, військам потрібно ще багато видів артилерії", – пише видання.

WSJ також описало ситуацію, яка трапилася минулого тижня: взвод української піхоти просувався до російських позицій і був змушений відступити, оскільки потрапив під вогонь кулеметів.

Однак ЗСУ вдарили по противнику касетними боєприпасами, через що спалахнули трава та дерева. Це дозволило бійцям бачити окупантів, які більше не могли ховатися в чагарниках. Таким чином Сили оборони захопили позиції окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден погодив початок навчань українських пілотів на F-16

"Касетні бомби – це три постріли, і дерева повністю руйнуються. Навіть якщо ви трохи промахнетеся, ці боєприпаси однаково спрацюють", – розповів виданню один із бійців взводу на ім'я Олександр.

Військовослужбовець-артилерист, який стріляв такими боєприпасами, зазначив, що вони найефективніші на полях, де розсіюються на більшій площі. Водночас додав, що касетні боєприпаси не стали переломним моментом, тож Україні потрібні різні види артилерії.

Збройні сили України на Таврійському напрямку вже зайшли на першу лінію оборони російських окупантів, заявив водночас заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін.

Зараз ви читаєте новину «Шанс на прорив: касетні боєприпаси живлять контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути